A Papp László Emlékverseny előzményeként 2008-ban már rendeztek rangos ökölvívó eseményt a hajdúszoboszlói strandon, hiszen az Anglia-Magyarország ökölvívó csapatalálkozóra is itt került sor.

A szervezők között volt Papp László fia, aki a helyi Bokszakadémia tiszteletbeli elnöke. A legendás ökölvívó olimpiai bajnok nevét viselő helyi egyesület kiemelt feladatának tekinti Laci bácsi emlékének méltó ápolását, ezért rendezték meg a tavalyi emlékversenyt. A verseny idején a nézők megtekinthették Papp László olimpiai aranyérmeit, világbajnoki övét és kesztyűjét is, ez a tervek szerint idén is így lesz.

Folytatva a hagyományt idén is Hajdúszoboszlón rendezik meg a versenyt. A résztvevő országok pontos listája ugyan még nem végleges, az viszont biztos, hogy szinte a teljes magyar élmezőny ringbe száll a versenyen. Hajdúszoboszlói versenyzőért is szoríthatunk a II. Papp László Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen. Az 52 kg-os Varga Attilát, a Hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémia versenyzőjét is csapatba jelölte Kovács László szövetségi kapitány, ami nagy elismerés a helyi sportembernek, hiszen először vehet részt nemzetközi versenyen. A magyar csapat mellett további nyolc ország nemzeti együttese jelezte részvételét: Anglia, Olaszország, Finnország, Szerbia, Ukrajna, Szlovákia, Csehország és Kazahsztán öklözői jönnek a fürdővárosba.

A három napos verseny során a fürdőzők testközelből kísérhetik figyelemmel a kemény ökölcsatákat, hiszen a fürdőjegy megváltása egyben belépőt is jelent a bokszversenyre, melynek helyszínét ezúttal is a strand egyik üres medencéje jelenti majd. A színvonalra pedig garanciát jelenthet a közelgő (szeptemberi) világbajnokság, mely előtt igazi erőfelmérő lehet a szoboszlói Papp László Emlékverseny.