Az előválogatás után tizenhárom lány jutott be a döntőbe. Közülük került ki az a lány, aki a “Megye Szépe” cím elnyerését követően továbbjutott az országos válogatóra. A Hajdúszoboszlói Városi Televízió több fronton is érdekelt volt a versenyen. Hiszen nem csupán a zsűriben szerepet vállaló Gurbán György főszerkesztő révén képviseltettük magunkat, hanem riporterünk, Komócsin Gergő személyében műsorvezetőt adtunk a showhoz, továbbá a világításhoz is hozzájárultunk. Így aztán a szokásosnál is jobban szívügyünk lett a vetélkedés.

A lányok negyed négy körül mutatták meg magukat először a zsűrinek. Ekkorra véglegesé vált, amire sajnos számítani lehetett: az egyik – egyébként esélyesnek tartott – versenyző, Tóth Valentina vírusos megbetegedése miatt nem tudott eljönni. Így tizenketten vághattak neki a megmérettetésnek. A verseny sajátosságaként nem csak a koktél és fürdőruhás megjelenést kellett értékelni, hanem a beszédkészséget, az intelligenciát is. A hölgyeknek ugyanis a bemutatkozásuk után egy választott témáról is beszélniük kellett. Ebben a „műfajban” érthetően a debreceni Egyetem Kommunikáció -és Médiatudomány szakán végzős Váradi Anna volt a legjobb. A legmeghatóbb pillanatokat azonban a szoboszlói Kállai Diána okozta, mert elmondta, a nyári balesete okozta halálközeli állapotból jutott el idáig. A zsűri tagjaként nagy figyelemmel követte az eseményeket Pál Dénes, a nemrégiben befejeződött Voice győztese is, aki elismerően nyilatkozott a mezőnyről.

A verseny végeztével a lányok átvonultak a Palace medenceterébe, ahol immár közönség előtt folytatódott a show, melyet Pál Dénes műsora mellett Márkus Luca éneke és a Carmen TSE számos táncosa színesített. A lányok a farsang időszak tiszteletére jelmezben is bemutatkoztak a fürdőzők előtt, nagy sikert aratva ezzel (is).

És végül estére elérkezett az eredményhirdetés ideje. A verseny harmadik helyezettje a 10-es rajtszámú, 18 éves hajdúszoboszlói Varga Fruzsina lett, aki a Közgazdasági Szakközépiskola tanulója. A második helyezést a 20 éves, 11-es számot viselő Bordás Cintia érdemelte ki, ő a Debreceni Egyetem joghallgatója. A korona pedig a 21 éves Váradi Anna fejére került, aki így a szépségverseny országos döntőjébe jutott. A díjesőből televíziónk is kivette a részét. Fődíjunkat, egy kristály pezsgőspohár készletet, egy elkészítendő portréfilmet, fotó portfóliót és reklámfilm szereplési lehetőséget Bordás Cintia nyerte. De két különdíjat is átadott Gurbán György főszerkesztő. A fotó portfóliót és reklámfilm szereplési lehetőséget Szűcs Brigitta és Szegedi Kitti kapta.

A verseny végén pedig minden érintett visszatért a különterembe, ami időközben átalakult egy fogadás helyszínévé. Ahol a lányok egy újabb „különdíjat” kaptak: közös fotó lehetőségét Pál Dénessel…

(A fotókat F. Nagy Gábor és Ludász Kinga bocsájtották rendelkezésünkre. Köszönet nekik érte.)