Február 9-én szombaton, 16 órakor kezdődik a hajdúszoboszlói Aqua – Palace élményfürdőben az Alpok Adria Szépségverseny Hajdú-Bihar megyei döntője. Az előválogatás után tizenhárom lány jutott be a döntőbe. Közülük kerül ki az a hölgy, aki a “Megye Szépe” cím elnyerését követően továbbjut az országos válogatóra.

A nagy hagyományokkal bíró verseny története 1988-ban kezdődött, ekkor koronázták az első Alpok-Adria szépségkirálynőt. A szépségverseny Olaszországból, de ma már kilenc ország (Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia, Magyarország, és San Marino) szép lányai versenyeznek a címért. Hazánk a kezdeti években csupán néhány, szűk körből kiválasztott versenyzővel képviseltette magát a Miss Alpe Adria fináléjában, de 2001-ben az olasz licence tulajdonosok a nemzeti verseny rendezési jogát kizárólagos szerződésben átadták a magyar PraMiss Kft-nek, amely azóta sikeresen bonyolítja le a magyarországi rendezvényeket.

A hajdú-bihari döntő próbáin aztán kiderült, hogy a zsűrinek – melynek tagja lesz Gurbán György, a hajdúszoboszlói Városi Televízió főszerkesztője – most sem lesz könnyű dolga, erről fotóink is árulkodnak. Ugyanis olyan mezőny gyűlt össze, melynek tagjai között több versenytapasztalattal bíró versenyzőt is láthatunk majd. Ezúttal négy szoboszlói lány is megmutatja magát, Kállai Diana, Tóth Daniella, Szoboszlai Anett és Varga Fruzsina személyében. S, hogy a verseny még vonzóbb legyen, az esemény sztárvendége Pál Dénes, a Voice énekverseny győztese lesz, aki nem „csak” hangjával varázsolja majd el a közönséget, hanem pontozni is fog a zsűri tagjaként.

A szervező, Katona Erzsébet kérdésünkre elmondta: maga is úgy véli, hogy szép lányok, érdekes egyéniségek mérkőznek meg a koronáért. Na meg a jutalmakért, a különdíjakért is, hiszen ezekben sem lesz hiány. Az ajándékozásból természetesen a HVTV is kiveszi a részét és ígérhetjük, hogy a legszebbekkel nézőink többször is találkozhatnak majd…