Az új turisztika iroda működtetését a helyi desztinációs menedzsment szervezet, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. végzi. Az új épületben kapott helyet a Tourinform iroda és az úgynevezett back office is.

Az „Üzleti inkubátorház a határos átnyúló turizmus fejlesztésére” elnevezésű közös pályázat átfogó célja a térség gazdasági versenyképességének erősítése, az üzleti környezet fejlesztése a humán erőforrások javítása révén. A hajdúszoboszlói szolgáltatók magas szintű idegenforgalmat bonyolítanak le, de szeretnének még jobban felkészülni a román turisták fogadására és kiegészíteni az élmény-kínálatot a hegyi turizmussal. A partnerséggel mindkét településen megnyitnak egy-egy turisztikai irodát, és olyan ajánlatot állítanak össze, mely tartalmazza a fürdővárosi és a hegyi lehetőségeket is, ezáltal mindkét területet vonzóbbá téve az európai turisták számára.

Hajdúszoboszlón a turisztikai információs iroda a strand főbejáratánál található, míg Réven az inkubátorház a régi polgármesteri hivatal helyén épül majd. A 2011. március 1 – 2012. december 31. között megvalósuló 552,633,86 Eurós összköltségvetésű projektben a révi önkormányzat része 366.236,57 Euró, a Hajdúszoboszlói önkormányzaté 146.479,34 Euró, míg a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületéé 19.205,84 Euró. A saját hozzájárulások a román partner esetében 2,53%, míg a magyar partnerek esetében 6,30% illetve 6,60%.

Az irodabelső berendezése az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program (ÉAOP-2.1.3-2009-0005) „Hajdúszoboszló új minőségű turisztikai menedzseléséért” pályázat és Hajdúszoboszló Város Önkormányzata finanszírozásával készült el. Az új turisztikai iroda és Tourinform átadásával szebb környezetben és frekventáltabb helyen tájékoztatják a vendégeket a front office iroda dolgozói, így növelve a vendégek informáltságát, kellemesebbé téve a felüdülőhelyen történő időtöltésüket.