Tizenegyedik alkalommal szervezett Árpád kupa néven úszóversenyt a hajdúszoboszlói Árpád SE. A versenyzők tizenegy korcsoportban állhattak rajtkőre. Mind a fiúk, mind a lányok mezőnyében tíz különböző versenyszámban mérethették meg magukat az úszók. A verseny rangosságát jelzi, hogy az ország színe java képviseltette magát az eseményen.

A nemes versengésben a hajdúszoboszlói úszók igencsak kitettek magukért a hazai rendezésű versenyen. Az 1995-ös születésű Varga Péter a 200 méteres férfi gyorsúszásban lett első. A 1996-os Holoda Péter és az 1997-es Szabó Zsolt ugyanezen a távon ezüstérmet szerzett. A lányoknál is sikerült aranyérmet szerezni 200 méter gyorson Tóth Anita révén. Varga Zsófia és Kaluha Nadin Lilla bronzéremnek örülhetett ugyanitt. A férfi hátúszás 200 méteres távján Varga Péter újabb aranyérmet szerzett, míg Holoda Péternek és Szabó Zsoltnak be kellett érniük a bronzéremmel. A 200 női háton Tóth Anita és Kaluha Nadin Lilla egy-egy aranyat, míg Varga Zsófia egy bronzot szállított. A dobogó legfelső fokára állhatott fel a 4×100-as férfi vegyesváltónk. És ez csak az első nap dicsőség listája.

Vasárnap 200 méter női mellúszásban ismét Tóth Anitának és első helyének tapsolhattunk. Ábrók Klaudia ezüstöt szerzett ezen a távon. Majd Kaluha Nadin Lilla és Németh Kata is feliratkozott a 200 méter női mellúszás éremszerzői közé egy-egy ezüstjével. A fiúk mezőnyében Varga Péter hozta az első aranyat 200 méter férfi mellúszásban. Holoda Péter ismét ezüstösen csillogott. A 200 méter női pillangóban újabb úszásnemben ért csúcsra Tóth Anita. Varga Zsófia és Kaluha Nadin Lilla ezüstéremmel gyarapította az éremkollekciót ugyanitt. 200 méter férfi pillangón Holoda Péternek végre összejött a legfényesebb érem. Ebben az úszásnemben Szabó Zsolt ezüstöt úszott össze, míg Balla Ádám is feliratkozott az éremszerzők közé bronzával. Az első naphoz hasonlóan ismét egy vegyesváltóban szerzett arany zárta a napot. A lányok is begyűjtötték az első helyet a 4×100-as kategóriában. A megszerzett huszonöt érem mellett, természetesen szép idő eredményekkel öregbítették egyesületünk hírnevét azok az úszóink is, akiknek nem sikerült a dobogóra állni.