A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat ismeretlen tettes ellen a Btk. 321. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a. pontja szerint minősülő felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt az alábbi tényállás alapján.

Magyar Posta Zrt. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a Hajdúszoboszló Kálvin tér 1 szám alatti 1. sz. Postahivatalba 2012.01.16-án 18:46 óra körüli időben, kezében egy késsel és egy hátizsákkal bement, majd a 6-os számú ablakhoz ment, ahol egy konyhakéssel fenyegetőzve Sz. L.-né alkalmazottól pénzt követelt. Az ügyfelek közül az 5-ös számú ablaknál csekket befizető Sz. Gy. ügyfél rákiabált, majd elzavarta a támadót, aki kimenekült a postáról, és a Fogthüy utca – Kenézy utca – Kovács M. utca – Móricz Zs. utca útvonalon kezdett menekülni. Az elkövetőt üldöző B. J. biztonsági őr és L. Zs. tanú az elkövetőt a Móricz Zs. utcán a Kovács Gyula utcáig üldözte, de a Kösely pataknál nyomát veszítették.

Az elkövetőről grafikus szakértő közreműködésével hatóságunk a tanúk segítségével fantomrajzot készített. Ennek alapján a tettes 20 éves körüli férfi, aki 160-165 cm magas, vékony testalkatú, 55-60 kg súlyú, arca borostás, szája jellegzetesen vastag húsú. Az elkövető a cselekmény idején fekete fűzős sportcipőben volt és fekete melegítőben, melynek alsó melynek oldalán vékony világos csík fut végig, illetve ez a vádli részen hátul is látható. Barna színű kesztyűt viselt a kezén, fekete télikabát, fekete kapucnis pulóver volt rajta. A cselekmény idején egy narancssárga-grafit színkombinációjú hátizsák volt a kezében.

A rendőrség kéri az ügyben azon tanúk jelentkezésért, akik látták a Kálvin tér – Fogthüy utca sarkán állva az elkövetőt menekülni a postahivatal hátsó része felé menekülni, illetve aki felismeri a grafikai rajz alapján az elkövetőt jelentkezzen a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon személyesen vagy a 06-52-558-510-es illetve a 107-es telefonszámon.