Egy nő tett bejelentést 2016. február 16-án 18 óra 35 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy aznap reggel Hajdúszoboszló, Sport utca és Fürdő utca kereszteződésénél található kerékpártárolóban hagyta lezárt biciklijét, majd elutazott a városból.

A bejelentő elmondta, hogy amikor aznap este visszaérkezett Hajdúszoboszlóra észrevette, hogy a kerékpárját ismeretlen személy ellopta. A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost. A nyomozók a férfi lakásán házkutatást tartottak és az udvaron található fészerben megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított kerékpárt, amit a sértett részére 2016. február 18-án visszaadtak. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki H. Eleket, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. 


A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság H. Elekkel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatja a nyomozást.


Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság